Musiikki synnyttää musiikkia

Varmaan monet ovatkin kuulleet lausahduksen, että musiikki synnyttää musiikkia. Kyse on siis inspiraatiosta. Jotenkin asia kiehtoo itseäni todella paljon ja pääsen itsekin aina hämmästymään, mikä milloinkin inspiroi. Itseni kohdalla ainakin voisin sanoa, että tunteita herättävät asiat inspiroivat (liekö tämä melko selvä asia ja siten lässähtänyt klisee...näin se kuitenkin on). Toisaalta jokin asia voi herättää ajatuksen, joka ajan kanssa muhiessaan synnyttää jatkoajatuksia, ideoita ja inspiraation tunteineen. 

Ylipäätään, jos mietin, millaisista tilanteista vaikka omat sävellykseni lähtevät, se on juuri jokin kehoa ravisteleva tunne. Suuri tunne. Haluan tuoda tunteen muiden kuultavaksi. Toki tässä on TODELLA paljon vielä opittavaa ja tarvetta kehittyä musiikillisesti, jotta tunne tulisi selkeämmin esille. Kun säveltämisen keinot ovat paremmin hallussa, on oma inspiraatio helpompi tuoda haluamallaan tavalla musiikkiin. 

Toisaalta, kun käsittelen tässä juurikin vain musiikin synnyttämää inspiraatiota, ei se minulla aina keskity vain säveltämiseeen. Se voi keskittyä myös soittamiseen (jolloin myös musiikki on onnistunut synnyttämään musiikkia). Jos koen valtavan tunnereaktion jostain kappaleesta, se tuntuu koko kehossa ja olo on aivan valtavan kykenevä, positiivinen, motivoitunut ja ajatukset kääntyvät heti mahdollisesta epäröinnistä onnistumiseeen "nyt minä näytän, että pystyn tähän"-tyyppisesti. Tästä mieleeni tulikin mahdolliset voimabiisit, jotka toimivat juurikin näin. Musiikin voima jaksaa kyllä edelleen ja aina ihmetyttää saaden innostumaan ja mieleni on oiken pirskahtelevan täynnä käsittämätöntä tunnetta - rakkautta musiikkiin! 

Vaikka tämäkin aihe voi eri aikoina kirjoitettuna tuoda esille hieman erilaisia ajatuksia, nyt halusin tarttua tämän kirjoittamiseen, koska koin juuri tällaisen musiikin aiheuttaman valtavan voimaantumisen, inspiraation ja todellakin musiikin sanoinkuvaamattoman voiman. Vaikka musiikki aina koskettaa, tällaiset reaktiot ovat hieman harvemmassa. Ja yllätysyllätys, tässä on nyt kyse umk:sta, euroviisuista ja SUOMEN EDUSTAJASTA!! Kyllä Suomesta löytyy metallikansaa, ja jos historiaan on uskominen, tässä voisi olla saumaa menestyä. Jos minulta kysytään, niin kyseeessä on kovin edustaja, mitä Suomesta on Euroviisuihin lähetetty. Blind Channel on takuulla jo nimenä tuttu eikä uutisten näkemiseltä ole voinut välttyä.

Mietin myös, että tosiaan tämä teksti voisi saada uusia ja erilaisia näkemyksiä tai olla vielä syväluotaavampi, mutta haluan mennä täällä blogissa pitkälti intuition ja fiiliksen pohjalta, joten tällaista tänään, ja aina voin palata tähän aiheeseen uudelleen, eri otteella! Tsemppiä kaikille ja uskaltakaa inspiroitua!💗 

Kuvat:

Upeita ilmaisia kuvia - Pixabay

Kommentit

Suositut tekstit