Kevennystä

Ettei heti alkuun tulisi sukellettua liian syvälle mietiskelyjen syövereihin täällä blogissa, on hyvä muistaa myös tämä ihana inspiroituminen ja musiikkiin heittäytyminen! Siksipä avaan teille ovea mun kaikkien aikojen yhteen suosikki"harrastukseen" nimittäin MUSIIKIN KUUNTELEMISEEN. Kuinka yllättävää. MUTTA vaikka Spotify on kätevä ja käytän sitäkin, tykkään You Tubesta ja visuaalisesta musiikkivideoiden maailmasta.

Ensimmäiset kosketukset You Tubeen, ja siellä musiikkivideoiden maailmaan, ovat luultavasti lapsuudessa olleet kuunteluhtetket joko isän tai äidin kanssa. Joskus viikonloppuna saatettiin jomman kumman kanssa istua pitkäkin tovi tietokoneen äärellä ja minulle näytettiin bändejä, kappaleita ja musiikkivideoita, jotka minun pitäisi tietää, jotka olivat olleet vanhempien suosikkeja nuoruudessa tai nyt TAI uusia löytöjä, joista saattaisin tykätä. Mikäpä siis olisi nytkään parempi tapa viettää sunnuntaita kuin sukeltaa You Tubeen!

Ensinnäkin. Olen euroviisufani (!!!) ja siksi odotan myös vuosittain innolla umk-kilpailijoiden sekä biisien julkistamista. Tänä vuonna sieltä tulikin melkoinen pommi. Blind Channel! (ja toki pitkä liuta tunnettuja artisteja, tulee kova kisa...) Olen löytänyt bändin jo useampi vuosi sitten ja ollut heidän keikallakin pari vuotta taaksepäin, mutta en edes muista, milloin viimeksi olisin heitä kuunnellut. Bändin umk-biisi on kyllä aivan PARAS! Kuunnelkaa vaikka itse, jos biisi ei ole vielä tuttu. Täysillä vaan ja sopivalla raivolla. Puhdistaa mieltä. 

Blind Channel - Dark Side (Lyric Video) // UMK21 - YouTube

Tässä kyllä lisättäköön, että perään soi myös Teflon Brothersin ja Pandoran umk-biisi, I love you, jota alkuun inhosin. Kyseessä kuitenkin nerokkaasti rakennettu biisi, joka parantuu kuunnellessa, saa ihmeellisen koukkuunsa ja jää huomaamatta mieleen. Monet kerrat olen havahtunut, että siellähän se soi korvamatona. Katsoja- ja kuuntelukerratkin ovat hitaasti mutta varmasti kasvaneet kasvamistaan. Silti liputan Blind Channelin puolesta niin lujaa kuin vaan pystyn!! 

Asennetta piisaa myös seuraavassa biisissä. Tämä tuli tutuksi autossa radiota kuunnellessa. Pitkää matkaa on tullu viimeisen puolen vuoden aikana ajettua paljon, ja useimmiten radiokanavaksi valikoituu YleX, koska se on ainoa kanava, joka kuuluu kaikkialla. Siellä sitten tämän biisin lisäksi on tullut kuunneltua myös (paitsi Dj Orionin perjantai-illan lähetystä) Yeboyah, Renaz ja Wekesa-lähetystä. Sitä kautta on päässyt tutustumaan itselle vieraampiin genreihin ja biiseihin, mikä on aina mielenkiintoista. Mutta siis, miten se liittyy tähän biisiin, niin kyseessä on Pihlajan biisi Pojat, jossa Yeboyah on mukana. Biisin basso tarttuu kyllä heti kehoon! Täydellisen pehmeä, mutta iskevä. Ja biisi sopivasti kieli poskessa tehty. 

Pihlaja - Pojat ft. Yeboyah - YouTube

Olen jotenkin tykästynyt Yeboyahin asenteeseen. Siis artistina huikean lahjakas ja tykkään juurikin tästä hänen karismastaan ja artistiudesta, mutta kaikki biisit ei ihan genrellään mene valitettavasti mun suosikkeihin. Ainakaan vielä. Kuitenkin esim. Vain eläämässä teki Herra Ylppö version Mariskan biisistä Minä liityin sinuun (joka on jo itsessään AIVAN IHANA biisi) ja siinä oli Yeboyah mukana. Hänen äänensä on niin samettisen ihana, ja Ylppö tuo sopivasti kontrastia mukaan. Voisin kuunnella tätä nonstoppina. 

Herra Ylppö & Yeboyah – Minä liityin sinuun | Vain elämää - YouTube

Tässä ei tosiaan ollut nyt tarkkaa suunnitelmaa tälle blogijulkaisulle, vaan mennään ihan fiiliksen mukaan biisistä toiseen. Taitaakin tulla tämmönen Yeboyah-päivitys😂 Vaikka artistin genre ei tosiaan ihan täysillä uppoa, niin tässä seuraavassa biisissä on freshiä otetta kyllä! Sanoitukset tarttui ja vei mukanaan. Kommenteissakin tunnuttiin ylistävän näitä lyriikoita. Mun mielipide on, että tämä genre ja suomiräppi tarvitsee tällaisen tuulahduksen. Alan asiantuntija en tosiaankaan ole enkä mitenkään suuresti perillä, mutta tämä oli tunne tästä😂

Yeboyah - Mitä tarviit - YouTube

Lopuksi sitten palataan vielä alun tunnelmiin, ja kajarista soi Blind Channelin huikea coveri!! Tämä oikein voitelee mun sielua ja vie negatiivisia tunteita mukanaan. Antakaa musiikin voiman välillä viedä mukanaan! Se on parasta!

Blind Channel - Left Outside Alone (Official Music Video 2020) - YouTube

Kuva:

Upeita ilmaisia kuvia - Pixabay





Kommentit

Suositut tekstit